Viola Flowers

Saveti za održavanje kućnih biljaka • Viola flowers

Kao i kod svakog novog poznanstva, važno je upoznati biljke koje ste doveli u svoj dom. Različite biljke zahtevaju različite uslove svetlosti, vode i temperature. 

❤️❤️❤️

🔅Svetlost

Svetlost je jedan od najvažnijih faktora za zdravlje biljaka. Većina kućnih biljaka preferira indirektnu, ali svetlu svetlost. Izbegavajte direktno sunčevo svetlo koje može oštetiti i izgoreti lišće.

💦 Zalivanje

Previše vode je česti ubica kućnih biljaka. Pre zalivanja uvek proverite vlažnost zemlje. Biljke zalivajte tek kada je zemlja suva na dodir.

🌡️ Temperatura i Vlažnost

Većina kućnih biljaka potiče iz tropskih područja i preferira toplo i vlažno okruženje. Izbegavajte postavljanje biljaka blizu izvora toplote.

😄Čišćenje

Redovno uklanjajte uvenulo lišće. Čistite prašinu sa listova kako bi biljke mogle efikasno da koriste svetlost.

🌻Slušajte Svoje Biljke

Biljke često komuniciraju svojim izgledom. Ako lišće počne da vene ili menja boju, to je znak da nešto nije u redu. Prilagodite negu prema potrebama biljke.

Kućne biljke nisu samo dekoracija; one su saputnici u našem životnom prostoru koji čiste vazduh i donose komadić prirode u naš dom.

 

VIOLA

 

 Posetite nas na Senćanskom putu 140 i dozvolite nam da vas uputimo u svet biljaka. Naše radno vreme je svakog dana od 07:00 do 20:00, a nedeljom od 08:00 do 12:00.

🌷

 Kontaktirajte nas za sva pitanja i savete o održavanju vaših zelenih ljubimaca!

 

Saveti za održavanje kućnih biljaka • Viola flowers
Saveti za održavanje kućnih biljaka • Viola flowers
Saveti za održavanje kućnih biljaka • Viola flowers